LAblog

Leisure & Arts in steden en gebieden

Insiders’ city guides

Door Roel van Herpt, gepubliceerd op 23 augustus 2011
guardian.co.uk

De insiders' city guides op guardian.co.uk

Tegenwoordig zijn internet, blogs en social media niet meer weg te denken als informatiebronnen voor het ontdekken van een stad of regio. Met behulp van nieuwe media stelt de toerist zich op de hoogte, vergemakkelijkt zijn reis en zoekt inspirerende activiteiten om tijdens de reis te ondernemen.

Toeristen vinden deze digitale informatie deels op de ‘officiële’ websites van de te bezoeken stad of regio. Maar steeds vaker hebben toeristen behoefte aan informatie van insiders zoals bewoners en bezoekers (meer over deze trend op de wiki over user generated content). Deze gebruikersinformatie is te vinden via tal van ‘onofficiële’ kanalen: social media platforms zoals Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, Foursquare en Instagram, recensiewebsites zoals TripAdvisor en Spotted by Locals, boekingswebsites zoals Booking.com en Airbnb, 1001 verschillende blogs en ga zo maar door.

Maar hoe vind je in deze online wirwar een overzicht van relevante inside information over de door jouw te bezoeken plek? De Britse krant The Guardian biedt in samenwerking met Lastminute.com een oplossing. Hun city guides tonen per stad een interactief  overzicht van bijzondere hotels, restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden, culturele plekken en natuur. Ook zijn er links naar relevante blogs en tweets over de stad.

Amsterdam

Klik op de afbeelding voor de interactieve kaart van Amsterdam

Op dit moment zijn de insiders’ city guides van Londen, New York, Parijs, Barcelona, Rome en Amsterdam live. Later dit jaar volgen Berlijn, Istanbul, Edinburgh en Las Vegas.

Tags: - - - - - - - - - - - -

    1 Reactie

  • Stephen

    Ja, maar het kan ook verschrikkelijk misgaan – zie bijvoorbeeld de slechte KLM CityGuides – liefdeloos en vol fouten.